Cu toții știm că compoziția este unul dintre criteriile principale de alegere a unei haine, mai ales dacă acestea sunt haine pentru copii ar trebui să optăm pentru materialele mai sănătoase.

Pentru mulți, singura soluție este apelarea la hainele din materiale naturale, cum ar fi bumbacul, inul sau mătasea, dar și acestea materiale în combinație cu fibrele sintetice pot aduce la iritații pe pielea copilului, de aceea ar trebui să verificăm foarte bine etichetele hainelor, pentru a nu crea disconfort celor mici.

De asemenea, majoritatea fibrelor naturale sunt biodegradabile, astfel descompunându-se mult mai repede decât fibrele sintetice. Mai mult, hainele din bumbac, mătase, in sau cânepă sunt mult mai rezistente în timp deci, chiar dacă sunt ceva mai scumpe decât hainele din poliester, investiția merită pe termen lung, la fel ca și hainele din magazinul nostru, deoarece Benetton pune accent pe siguranță în primul rând, toate hainele fiind confecționate din bumbac, respectă standardele internaționale de siguranță și nu conțin substanțe chimice iar asta ne poate garanta și eticheta hainelor pe care scrie ,,dress safely,,.

Datorita etichetei ,,dress safely,, putem înțelege că hainele au trecut un control strict de-a lungul lanțului de producere în cele mai selectate laboratoare din lume și sunt sigure pentru a fi îmbrăcate de copii noștri.