Conjunctivita la copii este o inflamație a membranei conjunctive de la nivelul ochiului, care poate fi cauzată de diferite motive, precum infecții bacteriene, virale sau alergice. Simptomele comune ale conjunctivitei la copii includ:

  • Roșeață a ochilor
  • Uscăciune, mâncărime și senzație de arsură
  • Secretii oculare, care pot fi apoase sau purulente
  • Sensibilitate la lumină
  • Umflarea pleoapelor
Dacă observați că copilul dumneavoastră prezintă aceste simptome, este important să-l duceți la medic pentru a confirma diagnosticul și pentru a determina cauza subiacentă a conjunctivitei.

În funcție de cauza conjunctivitei, tratamentul poate include administrarea de picături sau unguente oftalmice antibiotice, antivirale sau antialergice. În cazul conjunctivitei bacteriene, medicul poate recomanda și comprese calde, aplicate la nivelul ochilor pentru a reduce inflamația și pentru a ajuta la curățarea ochilor.

În plus, este important să-i spuneți copilului să nu se atingă la ochi și să nu își împartă cu alții obiectele personale, cum ar fi prosopurile, pentru a evita răspândirea infecției. De asemenea, este recomandat să spălați cu atenție lenjeria de pat și obiectele personale ale copilului pentru a preveni răspândirea infecției.

În general, conjunctivita la copii este o afecțiune tratabilă și cu o recuperare rapidă, dar este important să acționați rapid pentru a preveni răspândirea infecției și pentru a îmbunătăți confortul copilului.